torsdag den 10. maj 2012

Koldhævede boller

Mine absolut yndlingsboller som bare skal klaskes sammen og kan varieres i det uendelige.

Lav dejen om aftenen og bag næste dag

DAG 1
15 g gær
3 1/2 dl koldt vand
1 1/2 tsk. salt
1 strøgen spsk. sukker
1 spsk. olie eller blødt smør eller plantemargarine
100 g grahamsmel eller havregryn
ca. 350 g hvedemel


  1. Rør gæren ud i det kolde vand.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskab til næste dag.

DAG 2

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Læg bagepapir på en bageplade.
  3. Form 12-14 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden.
  4. Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter.
  5. Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 20-25 minutter til de er gyldne.
  6. Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist.

De er velegnede til frysning.

Ingen kommentarer: