Lav dejen om aftenen og bag næste dag
DAG 1
15 g gær
3 1/2 dl koldt vand
1 1/2 tsk. salt
1 strøgen spsk. sukker
1 spsk. olie eller blødt smør eller plantemargarine
100 g grahamsmel eller havregryn
ca. 350 g hvedemel
- Rør gæren ud i det kolde vand.
- Tilsæt resten af ingredienserne.
- Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskab til næste dag.
DAG 2
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Form 12-14 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden.
- Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter.
- Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 20-25 minutter til de er gyldne.
- Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist.
De er velegnede til frysning.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar