Har et stykke tid bagt rugbrød selv og vi savner det enormt når vi ikke lige får bagt og må købe.
Vi har prøvet flere opskrifter men vender tilbage til den fra http://signesmad.dk/rugbr%c3%b8d/bagv%c3%a6rk/. Portionen bliver alt for stor til vores husholdning så den er blevet halvveret.
2 små rugbrød
1. dag
½ hvidtøl
6 dl vand
150 g surdej
1 spsk honning
20 g SALT
500 g rugmel
250 g hvedemel
(rugkernerne til næste dag gøres våde og står med film over og bliver blødere)
rør det hele sammen og lad hæve 12-18 timer
2. dag
Tilsæt 1½ dl vand
250 g rugkerner
2 dl kerner (hørfrø, solsikke...)
Rør sammen og husk at tage surdej fra.
Efterhæver 2-3 timer
Bages:
1 time ved 150 grader
1 time ved 175 grader
Står på eftervarmen til næste dag.
Skønt, luftigt rugbrød med sprød skorpe.
Eneste kritik er at kernerne er en smule hårde så næste gang skal denne testes:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/rugbroed/?searchterm=rugbr%C3%B8d
Ingen kommentarer:
Send en kommentar